Videósdi!

Friss topikok

Cserpes Laura - Most kezdődik el

2013.01.05. 10:31 Versember

Cserpes Laura előbb lett sztár, mint énekes. Fekete Dávid ex-oldalbordáját a Megasztár 4 óta ismerjük. Na jó ezt igazából egy sztárlexikon nevű (neves) hírportálból ollóztam ki. Laura nem tudom pontosan melyik hullámot akarja meglovagolni, Fekete Dávid farvizét vagy inkább a Cserpes Sajtműhely hírnevét, de tény, hogy nem adja fel annak a reményét, hogy legalább akkora előadó legyen, mint... Inna? Nem is tudom ezzel most dicsértem-e?! Ha jól emlékszem a Megasztár válogatásán sem jutott tovább, ahol Bikicsunáj is nagyobb népszerűségre tett szert, de Sugera Bugera is több lájkot gyűjtött akkor be.

Laura most azonban (ha jól tudom) már második klipjével (a első) próbálkozik, azt mondjuk nem értem miért éppen a tél közepén. Na de vegyük sorra a dolgokat. Mert összességében ez nem egy rossz videó, sőt semmi borzasztó nincs benne, inkább sok apró dolog, ami miatt kevésbé jó az egész.

Amint említettem télen kiadni egy nyári slágert, ez olyan, mintha a Balaton körül a lángos mellé, forralt bort osztogatnának. Jó fejség, de nem fogom megmártogatni a sajtos-tejfölösemet a borban. Aztán a helyszín. Egy panel tetején táncikálnak a lányok, és még csak nem is egy tető bulin - ami egyébként még menő is lenne, kellő körítéssel és megfelelő mennyiségű emberrel (mint itt 2:24-től)- hanem csak úgy, mint akik felszöktek oda, mert az menő. Rögtön meg is jegyezném, a 3 oder 4 háttértáncos kevés és főleg nem túl szerencsés olyanokat választani, akiknek a csípőjük vékonyabb, mint az énekeséé. Laura nem egy darázsderekú csaj, ami abszolút nem baj, de akkor vagy nem kellene együtt szerepelnie a táncosokkal, vagy kövér, bajszos táncosok kellettek volna mellé. A profi zeneiparban ezt úgy oldják meg, mint pl. Kylie Minogue-nál, akinek sosem tudjuk meg, hogy van-e fejbúbja, mert alacsonysága miatt, mindig alulról veszi a kamera, vagy éppen fekve, amikor mint tudjuk kevésbé számít a magasság. És Andrea Bocelli sem néz soha a kamerába, mert... vak. (Azt hiszem ezért pokolra kerülök.)

cs5.jpg

Találd meg a két kép között a különbséget!

A ruhaválasztás sem szerencsés. Nyári slágernek tűnő számról beszélünk, de farmerban megy a show, mintha csak egy kiló kenyérért indultak volna el csajok. Állítom a plázába jobban kiöltöznek. Ha már egyszer jó csajokat válogattak össze, mert kivételesen tényleg nagyon jó nőkről beszélünk, akkor egy kicsit többet is mutathattak volna belőlük, lehetett volna merészebb a ruhatáros.

cs2.jpg

Ketten csak te meg én a világ tetején, ami jelen esetben a paneldzsungeli lakóházak egyikének teteje. Tök romantikus!

A szöveg a szokásos te meg én.... világ tetején... eddig más volt... most örökké együtt...akarom, hogy jobbnak láss stb. stb. stb. Igazából ez a popszakma velejárója, nem nagyon lehet ezzel mit csinálni, bár valaki megpróbálhatna már egy kicsit mélyebb dolgokat belefűzni egy dalba. A cím választás viszont eléggé félre sikerült. Most kezdődik el? Ismerősnek tűnik. Lássuk csak a google-t:

cs3.png
Na jó az első oldalon lenni a google-n, nem gáz, de akkor is, ha már egyszer kezdjük el, akkor inkább már ez:

Mindent egybevéve nem rossz, csak kicsit egyszerű. Rengeteg vágás van, ami jó, mert lendületes és jól alkalmazta a vágó a zene meg a videó összhangját. Azonban sokszor összevissza vágta a képeket, mintha kötelező lett volna a felvett anyagot mind felhasználni. Pedig nem rosszak maguk a felvételek. Kihagytam volna pár nem odaillő effektet még, de nem ezen múlt az egész. Laura abszolút beleillik a Groovehouse, Josh és Jutta sablonba, amiből Magyarországon sajnos elég jól meg lehet élni. Semmi újat nem hoz az énekesnő és különleges hangja sincs szóval nem látom lelki szemeim előtt a hosszú zenei karriert, de akinek tetszik hallgassa. 

Dal: 10/5
Szöveg: 10/5
Videó: 10/5

A bejegyzés trackback címe:

https://videosdi.blog.hu/api/trackback/id/tr774997918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása