Videósdi!

Friss topikok

Avicii vs Nicky Romero - I Could Be The One

2013.03.27. 21:26 Versember

Gyorsan lépjünk túl Avicii nevén, mert valójában abszolút nem tud érdekelni a zene, a videó azonban annál inkább, ami az I Could Be The One-hoz készült, ami egyszerre vicces, túlzó, mesébe illő és persze gusztustalan, de mindeképpen jó! A történet adott, egy elkeseredett az életével nem elégedett, nem túl szép, kielégítetlen, molett nő küzd a mindennapok monoton, unalmas vagy éppen fájdalmas hétköznapjaival. Egy nap betelik a pohár, kitör, mint egy hosszú évszázadokon szunnyadó vulkán. Most pedig ugyanez hosszan.

A XXI. század modern rabszolgatartásában dolgozó irodista, aki utálja a munkáját, munkatársait, persze legfőképp magát és ezáltal az egész világot. Tökéletesen felépített terve volt az élethez, amit meg is valósított csak éppen azt hagyta ki a receptből, ami érdekessé teszi ezt az egészet. Aztán persze egy nap megunja az értelmetlen harcot önmagával és kiakad, tör, zúz, na meg persze hedonista módon fűvel-fával lefekszik és seggrészegre issza magát - miközben persze totálisan boldog és élvezi a szabadságot. Ez a sztori elég tipikus, ennek ellenére azt kell mondjam tökéletesen építette fel a rendező a videót. Lépésről lépésre haladunk és kapunk egyre többet az új életből.

márták.jpgBal oldalt a HS7 Mártája, jobbra Avicii-é

A túlzó kitörést, a megélt tombolást annyira mocskosan kapjuk az arcunkba (és a videóban meg szinte szó szerint is, kép lent), amin csak nevetni lehet. A használt óvszer az éjjeli szekrényen, a túlságosan finom lelkű irodai huszár öklendezése nem tipikusan egy nagy közönség számára készült videó. (Ha persze épp nem Eminem-ről beszélünk.) A gusztustalanság határait simán átlépi a rendező, ami az átlag nézőt illeti - én inkább csak nevetni tudtam rajta. A szereplő és a helyzete valahogy a Heaven Street Seven Mártáját idézi számomra, valahogy így képzeltem el anno a szerencsétlen nő esetét az élettel. Persze szándékosan túl van játszva minden jelenet, de ez adja az erejét a dolgoknak.

márta.jpg

Semmi romantikus nincs az egészben, habár inkább vágyna arra a szereplő, mindinkább az élj a mának a parancsszó! Az egyetlen romantikusnak bemutatott klisés jelenet, a lovaglás a naplementében, a szőke herceggel is átfordul egy olcsó poénos, hogyan tuszkolom fel a nőt a lóra viccre. Aztán pedig jön a csattanó a végén... ami szó szerint ütni fog. Mindent egybevéve a tipikus amerikai elképzelés miszerint a rút kiskacsából is lehet hattyú séma újragondolása abszolút nem lett unalmas. 

Dal: 10/7
Szöveg: Jelen esetben nincs értelme pontozni.
Videó: 10/9

A bejegyzés trackback címe:

https://videosdi.blog.hu/api/trackback/id/tr555176639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása