Csaknekedkislány - Falábú nő

2013.02.23. 10:30 Versember

Egyszerű, de nagyszerű? Na jó ennyire azért nem nagy eresztés a Csaknekedkislány című hivatalos videója a Falábú nőről és gonosz kihasználásáról, de ha azt nézem, hogy milyen könnyedén és mégis a saját szövegükhöz hűen érték el a megfelelő hatást, akkor lazán kijelenthető, hogy ügyes volt a csapat. Pont annyit hozott ki a dalából az együttes, amennyire szüksége van az embernek. Semmi profizmus nem mutatkozik meg, csak az ötletek lettek jól kihasználva - még ha kissé sablonosak is.

A falábú nő, akivel előző este még minden bizonnyal intim kapcsolatot ápolt a szerelmes hős, másnap már semmiféle jelet nem ad magáról, sőt még a "lábát" is otthagyja, mert valamiért gyorsan távozott. Talán bűntudat vagy valami más? A dalszövegből az derül ki, hogy a falábú nő pont olyan, mint egy átlagos nő. Fogalma sincs arról, hogy mit akar. Elutasító, mert nemet mond a szerelmes fiúnak, ám mégis az ágyban kötnek ki. Másnap megbánva tettét sietve távozik a bűnös helyszínről, még a lábát is elhagyja. Vagy, ami még egy verzió lehet, szándékosan használja ki a férfiakat a falábú nő - pont mint egy átlagos NŐ! Lehet a falábat egy örök emléknek hagyja az áldozatnál. 

A lényeg, hogy semmiképpen sem a sajnálkozás oldaláról közelít a zenekar és szerintem abszolút nem is a testi fogyatékkal élőket akarja kifigurázni és semmi rossz indulatot nem tudtam felfedezni, mint ahogyan sok kommentelő a videó alatt tette. Pont a becsapott férfiról és szenvedéséről szól az egész, ahogyan sokszor az életben is van. A nő kiszemelte áldozatát, majd becserkészte és dobta. Tökéletesen hétköznapi történet.

falab.jpg

Mégis viccesnek találtam, ahogyan a falábbal az utcákat járva keresi a hölgyet és minden nő lábához illeszti hátha rátalál a szerelmére faképnél hagyott hősünk. Egy modern elvesztett üvegcipős mesét láthatunk. Erre mondtam azt, hogy nem nagy dolog, mert lényegében ennyi az egész videó plusz a zenekar előadása és ennek a kettőnek a váltakozása, de ennyi elég. Nem kíván többet a zene és a szöveg, mégis lefedi azt amiről szó van. A végén meg jön a nők bosszúja, ami valószínűleg már egy a tagok által sem értett befejezés, én valami nagyobb csattanót vártam, tehát ezen lehetett volna még kicsit gondolkozni, de abszolút nem rossz dalról és videóról beszélünk. Azt csak mellékesen jegyezném meg, hogy Sziámis beütése van az egésznek, ami nálam alapból egy jó pontnak felel meg. Talán még egy Csaknekedkislány koncertre is befizetnék, ha úgy adódna az életben.

Dal: 10/8
Szöveg: 10/7
Videó: 10/8

A bejegyzés trackback címe:

https://videosdi.blog.hu/api/trackback/id/tr335099762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása